Съдът в Ямбол отложи делото срещу кмета на града Георги Славов

Съдът в Ямбол отложи делото срещу кмета на града Георги Славов
A A+ A++ A

Окръжен съд – Ямбол, отложи делото срещу кмета на града Георги Славов по обвинение в нарушения при събарянето на бл. 20 в ромската махала, предаде радио „Фокус“ – Сливен. Причина за отлагането е прието от съда искане на прокурор Димитрина Георгиева да бъдат разпитани двама нови свидетели.

Това са собствениците на останалите две фирми, участвали в процедурата за избор на изпълнител на обществената поръчка за събарянето на блок 20. Съдът не прие искането на защитата на Славов - показанията им, дадени в досъдебното производство, да бъдат прочетени в съдебно заседание, и те ще бъдат разпитани на 17-18 юни, когато ще продължи делото.

Обвинението на Окръжната прокуратура е за нанесена щета на общинския бюджет в размер на 290 000 лева. На толкова са оценени строителните отпадъци от съборения през 2010 година блок 20, в който живееха незаконно над 2000 роми. Блокът беше съборен след заповед на кмета на общината, тъй като беше опасен за обитателите в него.

Преди началото на съдебното заседание Георги Славов заяви, че коментарът за процеса оставя на гражданите на Ямбол, на всички, които поне малко имат отношение към блок 20 и към онова, което е направено от администрацията по въпроса. Славов посочи, че всичко свършено от общината, е документирано. Заседанията са с начален час 9.30.

#Ямбол #Окръжен съд #кмет #Георги Славов #обвинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници