Омбудсманът: И премиерът, и президентът закъсняха с позициите си

Омбудсманът: И премиерът, и президентът закъсняха с позициите си
„Мястото на реакциите беше вчера, въпреки че е ден за размисъл. И премиерът, и президентът трябваше да излязат с мнение в събота.” Това каза в студиото на Нова ТВ националният омбудсман Константин Пенчев.
A A+ A++ A

„Случиха се две неща – първо, нямаше предизборна кампания и още по-малко имаше ден за размисъл. Надявам се днес изборите да минават нормално и най-вече да има едно нормално отчитане на резултатите”, коментира в изборното студио на Нова ТВ омбудсманът Константин Пенчев във връзка със събитията през последните 24 часа в страната.

„Макар, че живеем в един екшън, все пак живеем по правила. Имаме Конституция, имаме закони, няма военно положение и някакви природни бедствия, затова нека си спазваме законите”, призова още омбудсманът.

Той допълни, че всеки участник в изборите, който смята, че те са манипулирани, фалшифицирани или има друго законово нарушение, следва да сезира за това Конституционния съд.

Според бившия служебен премиер Ренета Инджова в предизборния период и особено през последните дни институциите са доста дискредитирани. „Те не могат да удържат обществените настроения в степента, в която да отправят към тях необходимите послания, да внушават доверие, че са в състояние да решават проблеми в кризисна ситуация”, допълни Ренета Инджова.

Тя подчерта, че ако още вчера, 11 май, двамата големи държавници бяха излезли с позиция за случващото се, а не днес, щяло да бъде по-добре. На същото мнение бе и омбудсманът Константин Пенчев: „Мястото на реакциите беше вчера, въпреки че е ден за размисъл. И премиерът, и президентът трябваше да излязат с мнение в събота.”

#Константин Пенчев #Ренета Инджова #избори #премиер #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници