„Ню Йорк Таймс": След протестите, българите гласуват

„Ню Йорк Таймс": След протестите, българите гласуват
A A+ A++ A

В България се провеждат парламентарни избори в неделя, на които българите гласуват за парламент, който да замести подалия оставка след насилственото потушаване на демонстрациите срещу резките увеличения на цената на тока, пише Фокус, цитирайки „Ню Йорк Таймс".

Въпреки начина, до който се стигна до избори, те предизвикаха нисък обществен интерес и дори още по-малко дискусии относно исканията на протестиращите – подобряване на жизнения стандарт и край на корупцията и некомпетентността на правителството. Много протестиращи призоваха за нова и по-представителна форма на правителство, като избирателна система с директно представителство, вместо партийни листи.

Емблематични за дълбокото разочарование на обществото, изборите се очаква да върнат същите партии на власт, пише „Ню Йорк Таймс".

Партията на бившия премиер Бойко Борисов, бивш пожарникар, шампион по карате и собственик на частна охранителна компания, се очаква да спечели по-голямата част от гласовете, но все пак по-малко от изборите през 2009 година. Остават въпросите за това какво коалиционно правителство г-н Борисов би създал и колко стабилно би било то.

#Бойко Борисов #България #избори #отзвук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници