Зелените искат ГЕРБ да се оттегли от ръководството на всички избирателни комисии

Зелените искат ГЕРБ да се оттегли от ръководството на всички избирателни комисии
A A+ A++ A

Искаме проверка на всички отпечатани бюлетини с участието на представители на всички регистрирани за участие в изборите политически субекти, както и на граждански представители. Това пише в съобщение на политическа партия Зелените по повод откриването на 350 000 бюлетини в печатницата на Мултипринт в Костинброд, разпратено до медиите.

Изискваме оттеглянето на представителите на ГЕРБ от ръководствата на всички избирателни комисии (ЦИК, РИК, СИК). Настояваме да бъдат сменени представителите на полицията, които до момента са охранявали отпечатаните до този момент и разпределени бюлетини, както и започване на прокурорска проверка за евентуални нарушения при транспортиране и разпределяне на бюлетините, пишат Зелените.

Заявяваме, че при констатация на следващи нарушения или при неоттеглянето на ГЕРБ от ръководствата на избирателните комисии, ще настояваме на нова дата и рестартиране на избирателния процес. Запознали сме ръководството на Европейската зелена партия, както и на групата на Зелените в Европейския парламент и имаме тяхната подкрепа. Чрез тях ще настояваме за разследване от институциите на Европейския съюз, завършва декларацията на Зелените.

#Зелените #ГЕРБ #Костинброд #комисии #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници