ЕБВР: Източните икономики излизат от кризата

ЕБВР: Източните икономики излизат от кризата
Трябва да продължаваме все повече с техническата помощ и диалога за страните, които получават финансиране от нас, каза министърът на финансите Калин Христов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Възстановяването от кризата на икономиките от района на Централна и Източна Европа вече е започнало, но промяната няма да се усети тази година, обявиха водещи икономисти на годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Истанбул, цитирани от bTV.

„България се справя сравнително добре. Настроението е позитивно за растежа на икономиката ви. Имаме цифрите. Ясно е обаче, че икономиките са свързани една с друга и като говорим за възстановяване, нужно е Европейско възстановяне, което да даде сигурност, че икономиката ви ще просперира отново", каза Джани Франко Папа, директор на международна банка.

„Някои не са съвсем оптимистично настроени за 2013 г., но по наше мнение, възстановяването е настъпило. Смятам, че нарастването на брутния вътрешен продукт за тази година е реалистичен, и че догодони ще видим и 2% ръст", коментира Аурелио Макарио, финансов анализатор.

Важното за ръста в икономиката на страната са работа и инвестиции, стана ясно и на срещата в Истанбул.

Събитието на Европейската банка за възстановяване и развитие беше председателствано от служебния министър на финансите Калин Христов.

„Трябва да продължаваме все повече с техническата помощ и диалога за страните, които получават финансиране от нас", каза финансист номер едно.

#Европа #Европейската банка за възстановяване и развитие #ЕБВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници