Бойко Борисов: Ако партиите в център дясно са в парламента, ще направим правителство с тях

Бойко Борисов: Ако партиите в център дясно са в парламента, ще направим правителство с тях
A A+ A++ A

„Ако партиите в център дясно са в парламента и имаме възможност да направим с тях правителство, ще направим“, това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ, предаде „Фокус“.

„Ако има малки партии, които влязат в парламента, би могло да разговаряме с тях. Като видим какви са ни силите, тогава правим правителство. Ако не ни достигат, връщат мандата, идва втората партия, третата“, заяви Борисов.

Борисов посочи, че не иска коалиция, тъй като партията получава държавни субсидии, за да бъде самостоятелна партия. „Иначе защо не се обединим всички и не управляваме“, попита Бойко Борисов.

На въпрос дали е възможна коалиция между ГЕРБ и партия „Атака“ или Меглена Кунева, той каза:

„Нека да обмислим резултатите, да видим какви хора по възраст, професии, региони са гласували за нас – това също има значение. За разлика от другите всеядни партии, аз не искам да бъда на власт на всяка цена. Властта не ни е самоцел“.

„Партията е монолитна, партията знае кой е лидерът, знае кой е заместникът, дава дължимото на всеки един от нас. Аз винаги съм бил концентриран в управлението и партийната работа ми е била досадна да я върша“, добави той. Борисов каза, че вярва на Цветан Цветанов, който по думите му досега не го е подвеждал. „Не виждам какво другите партии ги интересува как е устроена или какво правим в нашата партия, как се управлява или кой е човекът там. Ако правим правителство, водим разговори, тогава могат да поставят условия. Аз съм щастлив, че днес всички социологически агенции, които прочетохте, и няколко червени дават предимство на ГЕРБ. След 4 години управление хората продължават да вярват най-много на нас. Нека минат изборите, хората да се произнесат, да си направят изводи защо само нас мачкат“, допълни Бойко Борисов.

#ГЕРБ #Бойко Борисов #Атака #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници