Дейвид Мойс напуска „Евертън“, за да поеме „Манчестър Юнайтед“

Дейвид Мойс напуска „Евертън“, за да поеме „Манчестър Юнайтед“
Дейвид Мойс ще смени сър Алекс Фъргюсън. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ръководството на „Евертън“ потвърди, че Дейвид Мойс ще напусне тима в края на сезона.

Очаква се шотландецът да се разбере до края на деня с ръководството на „Манчестър Юнайтед“ и да бъде обявен официално за заместник на сър Алекс Фъргюсън на „Олд Трафорд“, пише БГНЕС.

„Евертън“ може да потвърди, че Дейвид Мойс ще напусне тима в края на този сезон“, се казва в изявление на сайта на „карамелите“.

„Мениджърът се срещна с президента Бил Кенрайт вчера, сряда, 8 май, потвърждавайки желанието си да поеме отбора на „Манчестър Юнайтед“. Президентът, от името на клуба, иска да изкаже своята голяма благодарност на Дейвид за големия му принос към „Евертън“ още от първия ден, в който дойде при нас през март 2002 година. Той беше един невероятен мениджър“, се казва още в изявлението на тима от Ливърпул.

„По време на престоя си на „Гудисън парк“ Дейвид бе начело на тима в повече от 500 мача, включително и в четири европейски кампании. Последните му два мача начело на „Евертън“ ще бъдат оставащите две срещи от Висшата лига на Англия с „Уест Хям Юнайтед“ и „Челси“, завършват от „ Евертън“.

#Дейвид Мойс #сър Алекс Фъргюсън #Евертън #Манчестър Юнайтед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници