Медии и фенове се поклониха на Григор Димитров (ОБЗОР)

Медии и фенове се поклониха на Григор Димитров (ОБЗОР)
Медии и фенове се поклониха на Григор Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От Азия до Америка медии и фенове се поклониха на Григор Димитров за победата над Джокович, пише Фокус:

channelnewsasia.com: Джокович бе пребит от българин в Мадрид
Световният номер 1 Новак Джокович беше изненадан от 21-годишния Григор Димитров във втория кръг на Мастърса в Мадрид, обяви channelnewsasia.com. Той бе пребит със 7-6 (8/6), 6-7 (8/10), 6-3, обяви още изданието.

US Today: Публиката подкрепяше бурно Димитров срещу Джокович
Американсото издание US Today обяви, че българският тенисист Григор Димитров е смаял Новак Джокович във втория кръг на турнира в Мадрид, побеждавайки го със 7-6 (8-6), 6-7 (8-10), 6-3.

Сръбският играч се подхлъзна и трепна от болка, а след това веднага призова за лекарска намеса.

Чакането раздразни публиката, която се обърна срещу Джокович и започна да подкрепя Димитров.

"Аз сериозно не очаквах, че ще успея да победя, каза 21-годишният български тенисист.

"Това беше единственото нещо, което разбира се ме развесели много, че успях да го победя в цели 3 сета."

themalaysianinsider.com: Джокович се оправда за загубата от Димитров в Мадрид
Световният номер едно новак Джокович обяви, че не е бил подготвен достатъчно добре за мача с Григор Димитров от втори кръг на турнира в Мадрид. themalaysianinsider.com съобщава, че сърбинът е загубил от непоставения в схемата български тенисист Димитров.

Сърбинът заяви на пресконференция, че не е докосвал ракета в продължение на 12 дни след победата си срещу Рафа Надал на финала на Мастърса в Монте Карло.
"До събота не знаех дали ще дойде или не, защото имах травма в глезена", каза 25-годишният Джокович.
Джокович поздрави Димитров за победата.

"Чайна дейли": Джокович бе отстранен от Димитров във втори кръг в Мадрид
Китайският сайт "Чайна дейли" коментира победата на Григор Димитров над Новак Джокович на тенис турнира в Мадрид:"Джокович бе отстранен от Димитров във втори кръг на турнира в Мадрид, въпреки че се възползва от травмата в глезена си и си навлече гнева на местните жители.

След продължително медицинско лечение той се върна и спаси мачбол в тайбрека на втория сет. Световният номер 28 Димитров получи схващане, но постигна най-голямата победа в кариерата си, слагайки край на мечтата на Джокович за четвърта титла през 2013 година".

france24.com: Джокович бе елиминиран от Димитров на Мастърса в Мадрид
"Българинът Григор Димитров победи сърбина Новак Джокович в мач в спортен комплекс Caja Magica в Мадрид. Джокович беше отстранен във втория кръг от 21-годишния Димитров след 7-6 (8/6), 6-7 (8/10), 6-3 за малко повече от три часа", съобщи френският сайт france24.com.

ESPN: Упоритият Димитров взе скалпа на Джокович
Американският канал ESPN похвали българския тенисист Григор Димитров за победата над световния номер едно Новак Джокович в турнира в Мадрид: "Димитров взе една от най-големите победи в професионална си кариера след 6:7(6), 7:6(8), 6:3. Това бе атрактивната победа на 'Baby Federer". Димитров направи всичко, за да постигне победата, която явно тази нощ бе всичко за него".

Григор Димитров посвети победата на баща си, изкачва се до №26 в света
Григор Димитров поднесе сензацията на годината в света на тениса, отстранявайки водача в ранглистата Новак Джокович след победа със 7:6, 6:7, 6:3 в двубой от Мастърса в Мадрид. Веднага след края на мача българинът написа „Обичам те, татко" на обектива на камерата, изразявайки своята признателност към човека, който го въведе в света на тениса и негов треньор още от най-ранна възраст. Освен страхотната победа, Григор Димитров си осигури 90 точки за ранглистата, които се очаква да го изкачат с две места до рекордното в кариерата му №26 в света.

В следващия кръг Григор ще срещне в четвъртък победителя от мача между колумбиеца Сантяго Хиралдо и Станислас Вавринка (Швейцария), които играят днес след 20:00 часа българско време.

Федерер: Изненадан съм, но в същото време съм вдъхновен от желанието ти за победа, Григор
Роджър Федерер поздрави Григор Димитров за победата над Новак Джокович на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид.

Димитров отстрани световния №1 Новак Джокович в мач от втори кръг на турнира. 21-годишният българин игра страхотно и победи за първи път в кариерата си най-добрия тенисист на планетата в три сета 7:6, 6:7, 6:3.

"Изненадан съм, но в същото време съм вдъхновен от желанието ти за победа, Григор! Поздравления", написа Федерер в "Туитър".

Григор Димитров играе днес на двойки в Мадрид
Григор Димитров ще започне днес участието си в турнира на двойки в Мадрид. Само няколко часа след невероятния си успех срещу Новак Джокович първата ракета на България при мъжете ще излезе на корта заедно с канадеца Милош Раонич.

Двамата ще играят срещу ветераните Радек Щепанек и Томи Хаас. Двубоят ще стартира около 15:40 часа.

Ако Димитров и Раонич успеят да преодолеят съпротивата на Щепанек и Хаас, ще си осигурят по 90 точки за световната ранглиста, а в спор за място на четвъртфиналите ще се изправят срещу поставените под №8 Юрген Мелцер и Леандер Паеш.

"Скай Спортс": Джокович беше пребит, световният номер 28 получи овации от публиката
"Скай Спортс" коментира победата на българския тенисист Григор Димитров над световния номер едно Новак Джокович във втори кръг на турнира в Мадрид: "Раненият Новак Джокович бе пребит в три сета от Григор Димитров. Световният номер 28 получи овации от публиката, след като въпреки здравословните си проблеми успя да надделее със 7:6, 6:7, 6:3 след три часа и четири минути игра. Българинът ще играе с 15-тия в схемата Станислас Вавринка или колумбиеца Сантяго Хиралдо в следващия кръг."

Григор Димитров: Това е голяма победа за мен. Знам, че е нещо голямо, но трябва да остана на земята
Българският тенисист Григор Димитров бе във възторг от победата си над световния номер едно Новак Джокович на турнира в Мадрид. След мача, продължил над 3 часа, в който се играха два тайбрека, а българинът спечели със 7:6, 6:7, 6:3, Димитров не успя да сдържи сълзите си.

"Това е голяма победа за мен", каза той, цитиран от Би Би Си. "Знам, че е нещо голямо, разбира се, но трябва да остана на земята. Надявам се, че ще се справям с тези момчета и занапред. Това бе само един мач. Никога не знаеш как ще е следващия път", каза със самочувствие Димитров.

Сърбинът, който спечели третата си титла за годината миналия месец в Монте Карло, получи лечение на пострадалия си глезен във втория сет.

Димитров, който победи Хавиер Марти в първия кръг, имаше контузия на почивката и бе почти физически изцеден след втория сет. Но, с подкрепата на испанските зрители, които скандираха името му, той успя да спечели третия сет и мача.

"До събота не знаех дали ще дойда, или не, защото имам травма на глезена", каза Джокович. "Но аз не се опитвам да намеря извинение, той е добър играч и аз го поздравявам," каза още сърбинът.

"Димитров спечели Уимбълдън за младежи през 2008 г. и отдавна гледат на него като на бъдеща звезда и потенциален номер едно в света. Неговият прогрес изглежда се забави през последните няколко години, но последните месеци стилът му на игра е съвършен най-вече срещу Джокович, Анди Мъри и Рафаел Надал" се казва в коментара на Би Би Си.

Би Би Си: "Думата "звезда" се ражда след такава игра като тази на Димитров срещу Джокович"
"Думата "звезда" се ражда след играта, която показа българинът Григор Димитров срещу лидера в световната ранглиста Новак Джокович на турнира в Мадрид. Юношеските таланти трябва да бъдат опазени от звездоманията, но в случая на Григор Димитров може да се направи изключение. Мачът му с Джокович е първият път, в който той наистина показа хъс за борба срещу "Топ играч" и игра за победа. Велик момент за него и мъжкия тенис. Той може евентуално да се озове без покана в "Топ 10" още това лято след този 3-часов трилър", коментира Джонатан Овъренд, тенис кореспондент на Би Би Си в Мадрид победата на българския тенисист над Новак Джокович.

"Марка": Малко публика подкрепяше Джокович, Димитров показа, че е една от бъдещите звезди на световния тенис
Малко публика можеше да се наслади на изявите на лидера в световната ранглиста Новак Джокович при загубата от българина Григор Димитров със 6:7, 7:6, 3:6 на турнира в Мадрид, пише испанският вестник "Марка". "Сърбинът бе разочарован от младата българска надежда, която се оказа една от бъдещите звезди на световния тенис", се казва още в материала на испанската медия.

Загубата е първа за сърбина за сезона на червени кортове.

„Данас", Сърбия: Шок в Мадрид
Най-добрият тенисист в света Новак Джокович беше спрян в първия мач от АТП турнира в Мадрид, след като загуби от българина Григор Димитров с 2:1, по сетове 7:6, 6:7 и 6:3, предаде електронното издание на сръбския вестник "Данас". Във всеки от сетовете, Димитров правеше тайбрек и по този начин предизвести голямата изненада, която се случи след игра от три часа и четири минути, коментира изданието. Българинът спечели предимство в края на първия сет, но ръката му се „стегна", когато имаше възможност да реши в своя полза първата част от играта. Сервираше отчайващо, въпреки че се върна в играта, спаси два сет бола на Джокович в тайбрек и доста стилно стигна до предимство.

Във втория сет игра сигурно и когато на Новак, който изоставаше с 4:2 се обади травма, изглеждаше, че първата победа на Димитров над първия тенисист в света е вече сигурна. Джокович вдигна нивото след медицинския таймаут и се пребори за тайбрек. Междувременно Димитров се оплака от мускулна травма и Джокович вероятно повярва, че може по-лесно да стигне до триумф. Все пак загубеният първи гейм подпечата съдбата на сръбския тенисист в турнира, който печели от 2011 година насам, коментира „Данас".

Бета, Сърбия: Новак Джокович загуби в началото на турнира в Мадрид в странен мач
Най-добрият тенисист в света Новак Джокович беше елиминиран в началото на турнира от сериите Мастър в Мадрид, след като загуби от българина Григор Димитров в три сета 7:6, 6:7, 6:3, предаде сръбската агенция Бета. Мачът продължи три часа и половина, в странна обстановка и при травми и на двамата тенисисти. Димитров имаше проблеми с мускулите, а Джокович поиска лекарски таймаут. Публиката в Мадрид скандираше за Димитров и освирка Джокович, посочва агенцията.

„Политика", Сърбия: Българинът Григор Димитров постигна най-голямата победа в кариерата си
Най-добрият тенисист в света Новак Джокович не успя да се класира за осминафиналите на турнира от сериите Мастърс в Мадрид, след като снощи загуби от българина Григор Димитров в три сета: 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3, предаде електронното издание на сръбския вестник "Политика". След голямата битка, която продължи три часа и пет минути Димитров заслужено постигна най-голямата си победа в своята кариера, коментира изданието.

„Джокович игра доста под своите възможности. Имаше по-малко пряко спечелени точки и доста грешки и въпреки желанието и борбения дух не можа да избегне загубата.

Българският тенисист изигра отличен мач, а на своя страна имаше и публиката, която беше против Джокович. Срамното поведение (заради освиркванията) достигна върхова точка, когато Джокович поиска медицински таймаут. Въпреки че сръбският тенисист успя да се върне и да изравни, Димитров изигра много по-добре решаващия сет и заслужено победи", пише „Политика".

"Телеграф", Сърбия: Новак Джокович честити победата на Григор Димитров
Сръбският тенисист Новак Джокович разкри, че не е пипал тенис ракета 12 дни, но не иска да търси оправдания за загубата от българина Григор Димитров, за който признава, че е бил по-добър, пише сръбското електронно издание "Телеграф". Изданието посочва, че Джокович е бил изненадан от реакциите на зрителите.

„Не се подготвих добре, но не искам да търся оправдания. Опитах се да дам най-доброто от себе си, но очевидно максимумът този път не беше онова, което показах в Монте Карло. Честитя на Димитров, беше по-добър", заяви Джокович. Изданието посочва, че във втория сет Джокович е имал проблеми със старата си травма, но успял да завърши мача срещу отличния български тенисист.

За разлика от Джокович, Григор Димитров беше възхитен, коментира изданието.
„Това е отличен опит за мен. Играли сме по-рано два пъти и сега опитах нещо ново и излезе добре. Джокович е номер едно и чувството да го победиш е отлично. Това е само втори рунд и трябва да се подготвя добре за следващите мачове", каза Димитров.

Испанската преса хвали Григор Димитров
Българският тенисист Григор Димитров победи за първи път в кариерата си най-добрия тенисист на планетата.

Испанските медии заляха със суперлативи българския талант и определиха първото му участие на турнира в Мадрид като изключително запомнящо се.

„Бейби Федерер изхвърли Джокович", „Новак не премина проверката срещу Бейби Федерер" и „Невероятно представяне на Димитров" са само част от заглавията в испанските медии.
„Българският клонинг на Федерер взе скалпа на световния номер 1", пише вестник „АС" в материала си за двубоя между Григор Димитров и Новак Джокович.

„Амбицираният българин демонстрира класа и показа завидни умения на тенис корта в Мадрид", добавя изданието.

Вестник „Марка" отбелязва, че Григор Димитров нанесе първото поражение на Джокович на червена настилка за годината.

Вестник „Ел Мундо" излезе със заглавието: „Димитров вече е мъж. Ноле каза чао на Мадрид".
В следващия кръг Григор ще срещне в четвъртък победителя от мача между Сантяго Хиралдо и Станислас Вавринка, които играят днес.

„Блиц", Сърбия: Григор Димитров спечели заслужено срещу Новак Джокович
Участието на Новак Джокович на турнира в Мадрид този сезон приключи в първия мач, предаде електронното издание на сръбския вестник "Блиц". Сърбинът беше победен от българина Григор Димитров с 7:6 (8:6), 6:7 (8:10), 6:3, който контролираше играта в по-голямата й част и спечели заслужено, с подкрепа на зрителите, които от началото приемаха играта на сръбския тенисист с негативни реакции, посочва изданието.
„Физически не се чувствам добре, но не искам да търся оправдание за загубата. Дадох всичко от себе си, но не играх добре както в Монте Карло", заяви Джокович.

Новак Джокович: Не съм пипал тенис ракета 12 дни и не знам какво имаха зрителите против мен
Сръбският тенисист Новак Джокович на пресконференция не потърси оправдания за загубата си от българина Григор Димитров, предаде сръбското електронно издание С медия. Въпреки че физически не се чувства добре и отново има травма, Джокович заявил, че е дал максимума от себе си.

„Опитах всичко, но не вървеше така добре, както в Монте Карло. Димитров играеше отлично и аз му честитя победата", заявил Джокович. Сърбинът е признал, че след победата над Надал, не е пипал ракета 12 дни. Той е обяснил и ситуацията с трамвата си в средата на втория сет.

„Малко се изплаших като се подхлъзнах, но всичко беше наред. Изплаших се, но нямаше нищо болезнено", заявил Джокович. Изданието посочва, че журналистите са се интересували и от поведението на испанската публика.

„Всеки път, когато съдията слизаше от стола, зрителите скандираха нещо против мен. Не знам за какво става дума, аз съм професионалист, а публиката има право да избира страна. Не мисля, че не разбират нищо от тенис, имат много добър турнир вече няколко години", заявил Джокович. Изданието посочва, че сблъсъкът се появил след края на втория сет, когато испанската публика не е харесала жестикулацията на Джокович.

"Прес онлайн": Шок в Мадрид - Григор Димитров елиминира Новак Джокович
Най-добрият тенисист в света – Новак Джокович е елиминиран още в началото на сериите Мастърс в Мадрид. По-добър от сърбина беше българинът Григор Димитров, коментира днес сръбското електронно издание "Прес онлайн". Изданието посочва, че срещу Джокович се изправи феноменален противник, но и срамно пристрастната публика в Мадрид, чието поведение до толкова раздразнила сърбина в края на втория сет, че ги напсувал на глас, минавайки край камерите. Първите два сета са били решени след изчерпателна битка в тайбрек, а в третия Димитров потвърди качеството си и на края изцяло заслужено победи сърбина, пише изданието.

Григор Димитров победи лидера в световната ранглиста Новак Джокович
Григор Димитров победи лидера в световната ранглиста Новак Джокович в мач от втори кръг на турнира в Мадрид. Българинът отстрани сърбина след успех със 7:6, 6:7, 6:3. Това е първата победа от 3 опита на Димитров над Джокович.

В тайбрека на първия сет Димитров изоставаше с 4:6, но спаси два сетбола и след две поредни точки спечели първата част. Във втория сет лидерът в ранглистата Джокович изкълчи глезена си при резултат 4:2 в полза на българина и поиска намеса на физиотерапевта. След кратка почивка той заигра по-силно, а българинът получи схващане на глезена при 5:5. Накуцвайки, Григор Димитров загуби с 6:7 (7:9 в тайбрека) втория сет. В третия поведе с 5:3, за да затвори сета и мача с 6:3.

В следващия кръг българският тенисист ще играе срещу швейцареца Станислас Вавринка или Сантиаго Хиралдо от Колумбия.

#Григор Димитров #Новак Джокович

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници