Стоичков става треньор на Бешикташ

Стоичков става треньор на Бешикташ
Христо Стоичков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Христо Стоичков най-вероятно ще е новият старши треньор на турския гранд „Бешикташ“, пише в. „24 часа“.

Преговорите между най-успелия български футболист и тима от Истанбул са пред финализиране, след като двете страни са се раз­брали около параметрите на го­дишната заплата на Камата.

За предстоящата раздяла на Стоич­ков с „Литекс“ говори и фактът, че от известно време собственикът на отбора от Ловеч Гриша Ганчев търси нов старши треньор.

Биз­несменът бил изключително до­волен от работата на Камата в Града на люляците, но нямал морал­ното право да спира треньорската кариера на Христо. Пък и отноше­нията между двамата са по-скоро на приятелска основа, а не на годишни договори между треньор и клуб, свързани с неустойки.

Годишната заплата на Стоичков, ако подпише с „Бешикташ“, ще е 500 хил. евро, отделно има и щедри бонуси за класиране в тройката на турското първенство и шампионс­ка титла. Именно възнагражде­нието на българина е било най-голямата причина Камата да не отидe на стадион „Иньоню“ още миналото лято.

Тогава „черните орли“ имаха големи финансови проблеми, които доведоха до санк­ция от УЕФА. Европейската централа извади „Бешикташ“ от учас­тие в евротурнирите за два сезона в следващите пет години. Санк­цията ще приключи през тази кам­пания и при класиране догодина „Бешикташ“ ще може да се завър­не в Европа.

Стоичков ще замени турчина Самет Айбаба. Под ръководството на 58-годишния специалист „Бешикташ“ е трети в класирането два кръга преди края, на 3 точки от „Фенербахче“ и на 13 от шампиона „Галатасарай“.

#Христо Стоичков #Литекс #Бешикташ #Гриша Ганчев #Ловеч

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници