Борисов: Трети лот от магистрала „Тракия“ готов през лятото

Борисов: Трети лот от магистрала „Тракия“ готов през лятото
Борисов изрази задоволството си от факта, че не са се сбъднали опасенията му строителите да не се справят навреме с работата край жп линията. Снимка: webcafe
A A+ A++ A

До 30 юни тази година ще бъде завършен трети лот от автомагистрала „Тракия“, както и началото на четвърти до „Петолъчката“.

Това заяви в четвъртък премиерът Бойко Борисов край новозагорското село Дядово, предаде „Фокус“.

Там премиерът и министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова и на финансите Симеон Дянков откриха новия пътен възел от лот 3.

Премиерът и неговите министри са направили пълна инспекция на цялото трасе на автомагистрала „Тракия“.

Борисов изрази задоволството си от факта, че не са се сбъднали опасенията му строителите да не се справят навреме с работата край жп линията.

Според него участъкът ще бъде готов по-рано – до началото на лятото. Два месеца по-рано ще приключи строителството на трети лот от автомагистралата.

За това се ангажираха днес пред министър-председателя гръцките изпълнители на обекта. Вече са приключили 80% от работата по трасето.

250 работници, от които 90% българи, са работили денонощно върху строителството на трасето.

#Бойко Борисов #премиер #Лиляна Павлова #министър на регионалното развитие и благоустройството #Симеон Дянков #Министър на финансите #автомагистрала „Тракия” #Петолъчката #Дядово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници