„Испанеца“ и „Президента“ са двамата, опитали да оберат банка

„Испанеца“ и „Президента“ са двамата, опитали да оберат банка
След извършения обиск, полицейските служители открили у тях маски с прорези, ръкавици, радиостанции и плик с перилни препарати.
A A+ A++ A

33-годишният Д.Ц. - Испанеца, и 35-годишният П.С. - Президента, са двамата мъже, опитали да ограбят трезора на банка „Алианц“ в София, съобщи пресцентъра на МВР, предава „24 часа“.

Двамата са били задържани при обиколка на маршрута от автопатрул от Четвърто РУП. Те се движели по улица към бул.“Джеймс Баучер“, но след като видели полицейската кола, сменили посоката.

Полицаите ги настигнали и ги спрели за проверка.

Справката показала, че Д.Ц. е регистриран и осъждан за кражби, грабежи и измами. П.С. също бил с множество подобни криминални регистрации, както и осъждан за кражба.

След извършения обиск, полицейските служители открили у тях маски с прорези, ръкавици, радиостанции и плик с перилни препарати.

В „Президента“ полицаите открили и връзка със секретни ключове, за които било установено, че са от вратата на съседно на банковия клон помещение. Там били открити инструменти за взломяване и трион, забит в стената откъм банката.

Двамата мъже са задържани в полицейското управление с мярка за 24 часа. При претърсване на жилищата на двамата в ж.к. „Люлин“, от гаража на П.С. са иззети множество инструменти, които биха послужили за взломяване.

Пред апартамента на „Президента“ са задържани сестра му А.Ш. на 33 г. и Б.Т. на 35 г. -Буйката от Вълчи дол, също известен на полицията с регистрации и осъждан за кражба.

По случая е образувано досъдебно производство и предстои доклад на материалите пред Софийска районна прокуратура.

#Алианц

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници