САЩ: Пиратството в интернет продължава да е сериозен проблем в България

САЩ: Пиратството в интернет продължава да е сериозен проблем в България
A A+ A++ A

България е предприела ограничени стъпки за разрешаването на продължаващата загриженост на САЩ относно нарушаването на интелектуалната собственост. Пиратството в интернет продължава да предизвиква сериозно и увеличаващо се безпокойство. Множество онлайн услуги, нарушаващи законите, продължават да оперират на пазара и съдебните действия срещу тях рядко водят до ефективни присъди, се посочва в доклад на Търговското представителство на САЩ, предаде Фокус.

Регистрирането на подвеждащи търговски марки също така се е превърнало в често срещано явление. Тези и други опасения са свързани с неадекватността на българската съдебна система.

По правило притежателите на права са изправени пред значителни забавяния при съдебното разрешаване на спорове относно авторските права, в голяма част от които не се стига до крайна присъда, а когато има присъди, те са недостатъчни.

Българското правителство трябва да се координира с притежателите на интелектуална собственост и другите заинтересовани страни, за да разработи препоръки за редуциране на пиратството в интернет.

Въпреки тези проблеми, САЩ признават и позитивните стъпки, които България е предприела, за да се справи с нарушаването на интелектуалната собственост на своя пазар, се подчертава в доклада.

#САЩ #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници