Райков: Често започвам деня с „кални бани" като подслушванията

Райков: Често започвам деня с „кални бани" като подслушванията
Според Марин Райков изваждането на службата СДОТО, която се занимава със СРС-тата, извън МВР би било проява на добра демократична практика. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Всеки ден съм обект на натиск, но не от политици и олигарси, а от проблемите, с които трябва да се справя", призна премиерът Марин Райков пред bTV

По думите му много от дните му започват с „кални бани" като скандала с подслушванията.

„Тема е била и в други страни повод за скандали – най-важното е да сме наясно дали е имало такава практика. Ако е имало, трябва да се знае, че това е неприемливо, скандално. Ако не е вярно – това ще успокои донякъде обществото. Прокуратурата работи добре, ясно се видя, че е независима", каза премиерът и добави, че трябва да се придържаме към максимата за невинност до доказване на противното.

Според Райков изваждането на службата СДОТО, която се занимава със СРС-тата, извън МВР би било проява на добра демократична практика.

Запитан не се ли страхува от реваншизъм по повод твърденията, че прокуратурата съгласува действията си с него, Райков каза, че не смята, че може да има реваншизъм, тъй като реваншизмът е част от политическата субкултура в някои български среди.

„Не ме е страх, защото ако ме беше страх нямаше да се заема с това, което съм се заел през последните месеци. Относно прокуратурата, очевидно е, че тя е независима и нито някои от властта би си позволил да й влияе, нито тя би се повлияла от становищата на хората във властта. Това поне г-н Цацаров го доказа категорично", каза Марин Райков.

#Марин Райков #Сотир Цацаров #МВР #подслушвания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници