400 души боядисваха яйца за рекорд в Южния парк

400 души боядисваха яйца за рекорд в Южния парк
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Български опит да бъде подобрен световният рекорд на Гинес за най-много боядисани яйца за три минути, беше организиран в Южния парк днес, съобщи Дарик.

В опита взеха участие около 400 души, които бяха следени от контролна комисия и камери, за да се справят изискванията за представителност на Гинес.

Ние чупим рекорд, който е поставен вече 2011 г. в Америка, когато са боядисани 317 яйца, обясни Ангел Ангелов, един от организаторите.

"Не е било свързано с традиция, просто са забавлявали деца, докато ние това, което правим днес е показване на типична българска източноправославна традиция. Идеята е да съберем хората, за да обединят енергията си около нещо, което е забавно за всички", добави той, цитиран от БГНЕС.

Според Ангелов традицията на народа ни не се пази, след като за тази цел трябва да се пращат пари от чужди държави. "Моята баба не е получавала европари, за да ми разказва приказки, мисля, че не това е начина. Ние не сме финансирани от европрограми или спонсори, правим го с дарения", заяви той.

На поляната в столичния парк присъстваше още един рекордьор - огромният Юнашки тиган, в който бе сготвен Юнашки кебап от 150 килограма месо и зеленчуци за всички посетители.

#Гинес #Ангел Ангелов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници