Задържани са още трима заподозрени за взривовете в Бостън

Задържани са още трима заподозрени за взривовете в Бостън
Цветя за жертвите от атентата в Бостън. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Властите в САЩ задържаха в сряда още трима заподозрени, като част от разследването за взривовете по време на Бостънския маратон, при които загинаха трима души и над 260 бяха ранени, предаде АФП.

„Още трима заподозрени са задържани по случая в взривовете на маратона. Подробности очаквайте по-късно”, се казва в съобщение на полицията в Бостън.

Досега властите поддържаха версията, че заподозрените като извършители братя Царнаеви са работили сами при организирането и осъществяването на взривовете.

В понеделник стана ясно, че заподозреният за атентата в Бостън Джохар Царнаев ще бъде защитаван в съда от известната адвокатка Джуди Кларк. Тя е известна като защитник на серийни убици, осъдени на смърт, съобщава Асошиейтед прес.

Адвокат Кларк е защитавала и Джаред Лофнър, който през 2012 г.  избегна смъртната присъда, след като пледира виновен за стрелбата в Аризона. При атентата тежко пострада Габриел Гифърдс от Конгреса.

Математикът Тед Качински също е използвал услугите на Кларк. Известният с прякора „Унабомбър“ изпращаше по пощата писма бомби. Друг клиент на адвоката е Сюзан Смит, удавила двете си малки деца през 90-те години.

По-големият брат Тамерлан Царнаев беше застрелян от полицаи при преследване четири дни след атентатите на 15 април в Бостън.

 

 

#Бостън #взривове #атентат #Джохар #Тамерлан #Царнаев #Джуди Кларк #САЩ #Бостън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници