Плевнелиев: Българите на Острова си плащат данъците

Плевнелиев: Българите на Острова си плащат данъците
България не заслужава имиджа си по отношение на корупцията и престъпността, обяви Росен Плевнелиев във Вашингтон. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българите във Великобритания си плащат данъците, обяви президентът Росен Плевнелиев във Вашингтон в рамките на дискусия на тема „Трансатлантическата връзка в Новата ера", организирана от университета „Джонс Хопкинс" и фонд „Маршал".

По думите му във Великобритания, където някои политици вдигат рейтинга си, говорейки против българите, той вижда български студенти, които плащат таксите си за обучение и интегрирани работници, които плащат данъци и осигуровки.

"България не заслужава имиджа си по отношение на корупцията и престъпността", каза още Плевнелиев

Плевнелиев сподели, че опитът му в бизнеса го е научил, че 70% от успеха са въпрос на комуникация и доверие, а България има проблеми в това отношение.

 „Българската нация е скромна и консервативна, постигнали сме всичко със собствени сили и никога не сме разчитали някой да ни помага. Знаем проблемите си, не ги крием и работим за тяхното решаване. Имаме ясни приоритети и знаем как да ги постигнем", посочи Плевнелиев

Според държавния глава България и регионът имат голям потенциал за развитие, който не трябва да бъде пренебрегван.

Той припомни, че в близкото минало българските стоки са били добре познати на пазарите в Близкия изток и Азия и днес именно тези пазари проявяват голям интерес към страната ни.

#Росен Плевнелиев #Вашингтон #България #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници