Лондон: Имигрантската вълна от България и Румъния няма да е като полската

Лондон: Имигрантската вълна от България и Румъния няма да е като полската
Българите и румънците ще се насочът и към други страни от ЕС, убеден е британският премиер Дейвид Камерън. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Британският премиер Дейвид Камерън успокои жителите на Острова, че броят на българските и румънските имигранти, които Великобритания може да очаква от 1 януари, няма да има „нищо общо" с наплива на поляците през 2004 г., съобщи „Дейли телеграф".

29 милиона българи и румънци ще получат правото да пребивават и работят в Обединеното кралство след падането на ограниченията в началото на следващата година, припомня изданието.

Когато Полша и другите източноевропейски държави получиха това право през 2004 г., над един милион имигранти атакуваха Великбритания.

Това обаче няма да се повтори на 1 януари, убеден е британският премиер.

„Когато една страна се присъедини към ЕС, можем да наложим ограничения. Можем да кажем на тази страна: Не можете да идвате тук първите седем години", обясни Камерън.

„Предишното правителство не наложи тези ограничения на Полша и другите страни. И понеже други го направиха, огромен брой хора от Полша и останалите нови страни-членки дойдоха във Великобритания", припомни премиерът.

„Сега тези ограничения бяха наложени и не сме единствените, които премахват рестрикциите за България и Румъния, това се случва в цяла Европа. Затова не мисля, че ще изпаднем в ситуацията като с Полша", убеден е Камерън.

Според данни на Migration Watch, публикувани по-рано през годината, 50 000 българи и румънци ще пристигат на Острова всяка година.

Миналия месец британският национален институт за икономически и социални изследвания обяви, че не е възможно да се предскаже броят на имигрантите от България и Румъния.

През февруари Камерън обеща строги мерки срещу очакваните имигранти.

Той обяви, че българите и румънците няма да могат да ползват правна помощ в съдебни битки за социални помощи в случаи на искове срещу правителството, както и че ще се ограничат възможностите имигрантите да се възползват от социалните помощи на Острова.

#Дейвид Камерън #България #Румъния #имигранти #Великобритания #Полша

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници