Цветанов: Станишев извърши национално предателство в услуга на организираната престъпност

Цветанов: Станишев извърши национално предателство в услуга на организираната престъпност
Цветан Цветанов раздава автографи на симпатизанти в Хасково. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Жал ми е за служителите на МВР, защото в момента политическата класа се гаври с тези, които действително работят в услуга на обществото и защитават националните интереси на държавата. Това каза пред журналисти във Велико Търново заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов, предаде Радио „Фокус“ - Велико Търново. По думите на Цветанов политическото говорене в момента е в най-голяма услуга на тежката организирана престъпност, тъй като сега демотивацията в службите е под санитарния минимум.

„В момента никой не може да говори за ефективна борба срещу тежката организирана престъпност, която генерира огромен финансов ресурс и може да си купи и да си позволи всякакви подобни внушения и манипулации и може някой политик да стане говорител на тях, Сергей Станишев направи национално предателство и е в услуга на организираната престъпност с подобен подход, защото тук страдат институциите, дори и прокуратура и МВР”, заяви Цветанов.

По думите му до момента никой не е имал смелост да се изправи срещу емблематичните фигури от тежката организирана престъпност. „Нали разбирате, че тя не се е родила изведнъж тази тежка организирана престъпност. Тя се зароди поради липсата на политическа воля, което беше ясно изразено, когато страната ни се присъедини към Европейския съюз. Страната ни беше с огромен дефицит. Единствените страни, за които се заложи механизъм за оценка и сътрудничество, бяха България и Румъния. Когато излизаха докладите 2008 – 2009 година, дефицитът си оставаше, реформите липсваха и липсата на политическа воля доведе до това да продължи този мониторинг. Когато обаче 2009 година дойдохме се заговори се ясно изразена политическа воля и бяха констатирани реални реформи, които са осъществени. Това е, към което сме се стремили. Ако не бяхме в предизборна ситуация, мисля, че Станишев нямаше да внесе този анонимен сигнал“, посочи Цветанов.

Той припомни, че в 41-вото Народно събрание за първи път е въведен реален контрол на ДАНС и за първи път е въведена подкомисия за контрол на СРС. „За специалните служби 23 години нямаше закони. Нямаше закони за разузнаването и НСО. Липсваше парламентарният контрол. Защо това не беше направено? Защото някой нещо искаше да си остане постарому и да си продължи“, отбеляза Цветанов, като посочи, че тези законопроекти вече са факт и са минали в Народното събрание на първо четене. Той заяви, че това ще бъде първият пакет законопроекти, които ГЕРБ ще кодира, когато влезе в 42-рото Народно събрание.

Категорично мога да заявя, че под никаква форма и начин не са разпореждани незаконни използвания на СРС, заяви още Цветанов. Това, което се доказа, е, че няма подобно разпореждане за незаконно използване на СРС, каза Цветанов.

„Това, което беше констатирано в тази проверка, е, че има някакви констатации, въз основа на които е образувано досъдебно производство спрямо бившите директори и сегашния директор на СДОТО, за да може да се направи прецизиране и експертизи, които ще бъдат назначени, за да излезе самата истина. Това, което се случи, е само и единствено в услуга на организираната престъпност, защото нали не си представяте, че може да се слуша всеки един, който си поискаш, а има определена процедура, която е законова“, отбеляза Цветанов.

Той увери, че няма нищо, което да е притеснително относно тези внушения, които бяха направени на база първоначалната информация, която беше изнесена от прокуратурата.

„Тези внушения бяха направени от всички тези политически формации. В момента се търси възможност за провокация и за едно агресивно поведение в целия този процес. За мен е важно, когато се срещаме с хората, да говорим за перспективата за дадено населено място и дали ще има инфраструктура, която ще може да привлече повече инвестиции. Това за съжаление избяга от дневния ред на обществото, но като нямаш политика, когато нямаш нещо, което би могъл да предложиш, тогава започваш да вървиш към нещо, което абсолютно не отговаря на истината“, заяви Цветанов.

#Цветан Цветанов #избори #кампания #Велико Търново #Станишев #предателство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници