Момчил Андреев напуска Райфайзенбанк

Момчил Андреев напуска Райфайзенбанк
Андреев е член на Управителния съвет на Райфайзенбанк (България) от 1997 г. и главен изпълнителен директор от 2003 г. Снимка: Булфото
A A+ A++ A


Момчил Андреев, председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) ЕАД, ще напусне банката от 30 юни 2013 г., за да работи извън Групата Райфайзен. Това съобщиха за NOVINITE.BG от информационния отдел на банката.


Андреев е член на Управителния съвет на Райфайзенбанк (България) от 1997 г. и главен изпълнителен директор от 2003 г.

„Момчил Андреев е много способен, отдаден на работата си и ориентиран към резултати мениджър. Под неговото ръководство Райфайзенбанк стана една от водещите универсални банки в България“, каза Херберт Степич, главен изпълнителен директор на Райфайзен Банк Интернешънъл и председател на Надзорния съвет на Райфайзенбанк (България).

„Много съжалявам за решението на г-н Андреев. Бих искал да му благодаря за усилията и приноса му към успеха на Райфайзенбанк (България) и на Групата Райфайзен. Пожелавам му професионални и лични успехи“, допълни Степич.

До назначаването на нов главен изпълнителен директор г-жа Ценка Петкова ще поеме и функциите на главен изпълнителен директор в допълнение към сегашните на главен финансов и главен оперативен директор на Райфайзенбанк (България).

Причините за напускането на Момчил Андреев не са ясни. Наш репортер се опита да го открие по телефона, но той не отговаряше на него.

#Райфайзенбанк #Момчил Андреев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници