ДПС: Дойде време за операция "Чисти ръце"

ДПС: Дойде време за операция "Чисти ръце"
Според Лютви Местан главният прокурор Сотир Цацаров трябва да бъде подкрепен и от европейските институции, за да се изчисти публичният образ на България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Изглежда е дошло времето и в България да се проведе операция „Чисти ръце", каза председателят на ДПС Лютви Местан по повод съобщението, че бившият премиер Бойко Борисов ще бъде привикан на разпит.

Според Местан в една демократична държава с прилагане върховенството на закона този факт не би трябвало да се приема като нещо необичайно.

„От разговорите, станали достояние на широката общественост, между бившият министър-председател, прокурор Николай Кокинов и бившия земеделски министър Мирослав Найденов става ясно, че участниците са в заговор как да се заобиколи законът", каза Местан.

По думите му най-важното в случая е не толкова как са направени тези записи, а темата на разговорите.

Според Местан главният прокурор Сотир Цацаров трябва да бъде подкрепен и от европейските институции, за да се изчисти публичният образ на България.

По думите му трябва да се стигне до дъното на схемата за паралелни подземни структури, които са управлявали българската държава.

"Дори това да са овластени публични фигури, ако решенията са вземани по неуредени в Конституцията начини, то те са противоконституционни формати за вземане на решения", коментира лидерът на ДПС.

Местан бе категоричен, че партията му се разграничава и осъжда незаконното подслушване.

#Лютви Местан #Николай Кокинов #Мирослав Найденов #Бойко Борисов #Сотир Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници