Легендарният "Маракана" отново отвори врати

Легендарният "Маракана" отново отвори врати
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митичният стадион "Маракана" бе открит снощи с демонстративен мач между отбори "Приятели на Роналдо" и "Приятели на Бебето", пише БГНЕС.

27 500 зрители, повечето от тях работници и техните семейства, получиха възможността да присъстват на футболното шоу в храма на бразилския футбол, който бе затворен повече от две години заради ремонтни дейности.

Сред присъстващите бе президентът на Бразилия Дилма Русеф, която се ръкува с много от работниците, взели участие в реновирането на стадиона. Стартовият сигнал за срещата бе даден от строител - заварчикът Антонио Перейра, а още няколко негови колеги играха в двата отбора.

"Стадионът изглежда страхотно! Радвам се, че отново е готов. "Маракана" е символ на тази страна", възкликна Роналдо.

Мачът, който бе спечелен от неговия отбор с 8:5, бе тест преди турнира за Купата на конфедерациите през юни и Световното първенство през 2014 г.

"Маракана" бе изцяло реконструиран и ще посрещне 4 мача от Купата на конфедерациите и 7 от Мондиала догодина. Работата по реновирането продължи 2 години и 8 месеца. Съоръжението сега е с капацитет 78 838 зрители. Предстоят още два теста - единият на 15 май, съперниците в който все още не са определени. За него ще бъдат пуснати 50% от достъпните места, а на 2 юни, на контролата Бразилия - Англия стадионът може да бъде изпълнен от зрители на 100%.

#Роналдо #Бразилия #Дилма Русеф

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници