Плевнелиев: Решаването на проблема със СРС е в трите власти

Плевнелиев: Решаването на проблема със СРС е в трите власти
A A+ A++ A

"Решаването на проблема със СРС, подслушвания и т.н. компромати е в трите власти", заяви президентът Росен Плевнелиев в интервю за предаването „Неделя 150" на БНР, цитиран от Фокус.

Хубаво е, че Прокуратурата е активна; това е в интерес на нацията и държавността, посочи президентът. Междувременно решението е в ръцете на изпълнителната власт, независимо дали е МВР или ДАНС, ако се установят нередности, ако има нерегламентирано подслушване... 20 години нацията е заливана от скандал след скандал, и това всичко става предизборно. Изпълнителната власт да си настрои правилата, независимо дали е ДАНС, МВР и когото трябва - каза Плевнелиев.

Същевременно и законодателната власт трябва да си направи промените, каза Плевнелиев.

"Предложих – служебното правителство моментално ще пренапише правилата в МВР, ако Прокуратурата посочи къде са пропуските, каза той. Изпълнителната власт ще реагира веднага, но веднага след това идва ангажиментът на законодателната власт", каза той.

Той настоя за европейско решаване на проблема със СРС, от А до Я. Да се знае кой носи отговорност, по правилата. Малко по малко, българската държавност работи, каза президентът.

"Държавният департамент на САЩ внимателно следи този казус. Европейската комисия следи внимателно този казус. Ще бъде много лошо, ако България замете казуса в момента, в който прожекторите са насочени към нея", каза президентът.

"Ситуацията, в която се намираме, има много силен потенциал за добро развитие. Имаме проблем, целият свят го вижда, когато го решим, светът ще каже "браво на българите", заяви Плевнелиев.

"Много трудно ще бъде да се състави правителство след изборите, посочи Плевнелиев.
Конституцията е в основата на всичко, което ни крепи и пази. Колкото по-турбулентни са времената, си давам сметка колко хубава Конституция имаме, каза Плевнелиев. Конституцията ни пази, в нея много ясно пише за монополите, за изборите", каза Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници