Борисов ще бъде извикан на разпит

Борисов ще бъде извикан на разпит
A A+ A++ A

Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов ще бъдат извикани на разпит във връзка със започната от Върховната касационна прокуратура проверка на скандалните записи, които бяха разпространени преди три дни до медиите. Това съобщава висш обвинител пред вестник "Преса", цитиран от БГНЕС.

Всички те ще трябва да отговорят на въпроси водили ли са този разговор. От един от записите става ясно, че Николай Кокинов предава на Бойко Борисов резултатите от прокурорската проверка за незаконните СРС-та преди те да бъдат обявени.

Според изданието подалият оставка градски прокурор на София Николай Кокинов няма да се размине само с оставка като началник. Във Висшия съдебен съвет се готви предложение за неговото дисциплинарно уволнение от съдебната власт изобщо. Това се очаква да стане още утре.

Пред БГНЕС юристи съобщиха, че Бойко Борисов е съучастник в престъпленията на Николай Кокинов по чл. 288, в който се казва, че този, който възпрепятства наказателно преследване на друго лице, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години. Те са категорични, че Бойко Борисов е взимал противозаконно резултати от прокурорски проверки, преди да са обявени от прокуратурата.

#Мирослав Найденов #Николай Кокинов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници