Станишев: Детските трябва да скочат рязко

Станишев: Детските трябва да скочат рязко
Станишев настоява държавата да се погрижи и за пенсионерите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Най-късно от 1 януари догодина парите за отглеждане на дете до двегодишна възраст трябва да се увеличат рязко - от 240 на 310 лева. Детските надбавки трябва да нараснат на 50 лева", категоричен е лидерът на БСП Сергей Станишев в Добрич.

Той допълни метафорично, че всички деца трябва да бъдат качени в една лодка, за да бъдат преведени през трудното, съобщи БГНЕС.

"Раждането само на 60 000 деца в България през миналата година е катастрофа. След 20 години няма да има кой да работи и да живее в нашата страна", допълни още Станишев.

"Един от първите закони, които КБ ще внесе в следващия парламент, ще бъде Закон за младежката заетост, за да имат младите хора перспектива в нашата страна", каза той. Като лидер на Партията на европейските социалисти преди година е започнал кампания за младежката гаранция, която вече дава своя резултат. Осигурени са 6 милиарда евро за програми за младежка заетост и средства от този ресурс ще влязат и в България, припомни той и като президент на ПЕС.

Станишев не забрави и възрастните хора.

"Държавата трябва да се погрижи и за пенсионерите, които са изнесли на гърба си всички несправедливости на прехода", бяха думите му в Добрич.

#Сергей Станишев #България #БСП #Добрич #Избори 2013

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници