Служебното правителство ще носи отговорност, ако се докаже нерегламентирано насочвани СРС-та

Служебното правителство ще носи отговорност, ако се докаже нерегламентирано насочвани СРС-та
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Ако се окаже, че по времето на служебното правителство нерегламентирано са насочвани СРС-та, ще се носи отговорност.", каза президентът на Република България Росен Плевнелиев, предаде "Фокус".

Плевнелиев коментира информацията за записи, излязла в публичното пространство. На въпрос вътрешният министър Петя Първанова ще бъде ли сменена, след като се разбра, че и по нейно време е имало подслушване, президентът отговори, че няма доказателство за това.

Вътрешният министър както и министър-председателят на служебното правителство, както и всички служители на СДОТО, подписаха декларации, че подобни неща не са се случвали.

„Министър-председателят ясно заяви, че по времето на служебното правителство не са насочвани СРС-та срещу посочените лица. Ако се окаже, че не е така, разбира се ще се носи отговорност. Крайно време е да се носи отговорност. Аз се надявам, че в случая, който виждаме 10 дни преди изборите, които на всичко отгоре са и извънредни, много хора ще разберат, че е крайно време да се носи отговорност", каза още Плевнелиев.

#Росен Плевнелиев #Петя Първанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници