Николай Цонев пред Novinite.bg за скандалните записи: ГЕРБ да разформироват партията си!

Николай Цонев пред Novinite.bg за скандалните записи: ГЕРБ да разформироват партията си!
Николай Цонев. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

По повод публикуваните в новинарски сайт грами от подслушан разговор между градския прокурор Николай Кокинов, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и бившия премиер Бойко Борисов лидерът на „Нова алтернатива“ Николай Цонев коментира, че бившият премиер е нарушил конституционното устройство на държавата и изконните ценности на демокрацията като разделение на властите, равнопоставеност пред правосъдието и отговорност на управляващите за техните действия.

Съдържанието на разговорите разкрива кадруването в съдебната система, разпъването на чадъри над бойкоизбрани, осветляват напълно беззаконието на ГЕРБ и пълното поставяне на прокуратурата под политически контрол за разправа с опоненти. За каква независимост на прокуратурата можем да говорим, при положение че политици упражняват натиск върху прокурорите, включително свързан със сексуалната им ориентация?

ГЕРБ не просто трябва да свалят Борисов и Цветанов, а да приемат декларация, с която разформироват партията си, убеден е Николай Цонев.

#Мирослав Найденов #Борисов #Кокинов #скандал #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници