Плевнелиев: Притеснявам се за правата на милиони българи

Плевнелиев: Притеснявам се за правата на милиони българи
Не може да очаквате от президента да дава оценки за работата на един или друг политически лидер, заяви Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не може да очаквате от президента да дава оценки за работата на един или друг политически лидер. Това, дали е имало доказателства за подслушвания, или не, е работа на прокуратурата, заяви президентът Росен Плевнелиев по повод интервюто на бившия земеделски министър Мирослав Найденов, в което твърди, че цялото правителство е било подслушвано.

„Ако ме питате дали е имало среща между мен и Мирослав Найденов за тази, за която той говори, да, аз имах такава среща, така както имах среща с всички други министри от правителството на ГЕРБ. За мен беше важно да разбера от всеки един от тях какви са текущите проблеми в министерствата и служебното правителство да бъде наясно с тях“, каза държавния глава пред БГНЕС.

Той допълни, че срещите му с министрите винаги са били на четири очи и винаги си оставял телефона при секретарката си, защото е учтив човек.

„Като президент хората очакват от мен да си вдигам телефона, но когато съм на среща, много често моят телефон е при секретарката ми“, обясни още Плевнелиев.

„Няма как да бъда притеснен, защото винаги съм казвал, че съм за прозрачност, което не значи, че не съм притеснен за спазването на гражданските права на милиони българи. Това обаче е задача на прокуратурата. Служебното правителство създаде всички предпоставки тя да си свърши работата добре“, каза още президентът.

#Мирослав Найденов #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници