Евородепутати вярват, че прокуратурата търси истината за подслушванията

Евородепутати вярват, че прокуратурата търси истината за подслушванията
Не от вчера бием камбаната, че подслушването е взело застрашителни размери, коментира Метин Казак. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатите Метин Казак, Светослав Малинов и Андрей Ковачев бяха единодушни, че вярват, че прокуратурата има желание да си свърши работата и да открие истината за подслушванията, предаде БНР.

Тримата политици бяха поканени да коментират факта, че координаторите на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент не се споразумяха за дебати за подслушванията в България. Въпросът ще трябва да бъде решен с гласуване от пълния състав на комисията на 6 или 7 май.

Малко преди разговора бившият министър на земеделието Мирослав Найденов заяви в интервю по Би Ти Ви, че МВР е подслушвало не само хора от бизнеса и опозицията, но е послушвано цялото правителство на бившия премиер Бойко Борисов.

„Не от вчера бием камбаната, че подслушването е взело застрашителни размери“, коментира Метин Казак.

Според Светослав Малинов, нещата се развиват много лошо за България.

„Дебатът прекъсна в много ниска точка. Сега имаме ново пропадане. Министри от правителството казват директно за какво става дума. Фактът, че Цветанов е бил вътрешен министър, започва много да тежи на България. Има мнозинство срещу ЕНП. Тя е в изолация заради Борисов и Цветанов“, коментира още той.

Андрей Ковачев бе категоричен, че очаква българските институции да работят за обществения интерес и да си свършат работата и да оправдаят доверието.

„Подслушването е било практика в продължение на десетилетия. Аз не съм нито съд, нито прокуратура“, каза Ковачев. Той отказа да прави и политически оценки.

#Метин Казак #Светослав Малинов #Андрей Ковачев #Европейския парламент #Мирослав Найденов #прокуратура #подслушвания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници