Концерт за 50-годишния творчески юбилей на Янко Миладинов

Концерт за 50-годишния творчески юбилей на Янко Миладинов
Родни поп звезди ще пристигнат специално за вечерта от различни държави в Европа, за да изпеят златните хитове и шлагерите на обичания композитор. Снимка: БНР
A A+ A++ A

Българското национално радио ще отбележи 50-годишния творчески юбилей на композитора Янко Миладинов с концерт в Първо студио в четвъртък, 25 април, от 19:00 ч., съобщиха от пресцентъра на БНР.

Родни поп звезди ще пристигнат специално за вечерта от различни държави в Европа, за да изпеят златните хитове и шлагерите на обичания композитор.

Юбилейният авторски концерт „50 години на сцена“, в който участва Биг Бендът на БНР, ще припомни на ценителите на българската поп музика творби, които Маестрото е създал през дългогодишната си кариера.

Публиката ще види музикален спектакъл, създаден по идея на Мая Райкова – продуцент на българска джаз, поп и рок музика в БНР, който разказва творческата история на пианиста, диригента, композитора и аранжора Янко Миладинов.

Освен емоцията и спомените, които ще оживеят с изпълненията на вечните песни, звездите на българската популярна музика Йорданка Христова, Бисер Киров, Маргарита Хранова, Мими Иванова, Ани Върбанова, Асен Гаргов, Васил Петров, Фамилия Тоника, Росица Борджиева, Петя Станчева, Людмил Дончев готвят също сърдечни изненади за юбиляря.

В концерта ще участват и млади изпълнители, възпитаници от вокалните школи на Аделина Колева.

Няколко поколения певци и музиканти ще припомнят постиженията на значимите личности, създали текстове и аранжименти.

Янко Миладинов учи пиано при проф. Ж. Ковачева. Дейността му, свързана със забавната музика, започва в началото на 60-те години. Свири в различни оркестри, аранжира музика за естрадни състави. В края на 1969 постъпва като солист-пианист в Биг Бенда на БНР, където работи в продължение на 30 години, а от 1998 е негов диригент.

Първата му авторска песен е „Вечерен бряг“, изпълнена от М. Иванова (1971 г.).

Янко Миладинов създава повече от 300 аранжимента за Биг Бенда на БНР, много от които печелят награди на престижни фестивали и конкурси у нас и по света.

#Йорданка Христова #Бисер Киров #Маргарита Хранова #Мими Иванова #Асен Гаргов #Васил Петров #Фамилия Тоника

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници