Освиркаха Борисов и в Благоевград

Освиркаха Борисов и в Благоевград
Бойко Борисов и Цветан Цветанов бяха заедно на предизборен митинг в Благоевград. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Благоевград викаха "У-у-у!" и "Мафия" на площада, когато Бойко Борисов се качи на сцената за словото си, предаде БГНЕС. Пред хората на площада Борисов ги нарече "кресльовци" и откри политическа провокация в това. Той каза пред хората, че тактиката на Станишев била да не признае изборите, затова и той всяка вечер бил на по един площад с неговите колеги и виждат хората.

"Само хората по площадите ни стигат да имаме над 110 депутати", каза Борисов, визирайки отново лидера на БСП и президент на ПЕС. Според Борисов, Станишев не иска да управлява.

"Затова посочи едно мюре, каквото е Орешарски, евентуално ако случайно се направи правителство някакво, да има кой да обере след това калая", каза Борисов. "Ние си носим нашата политическа отговорност", добави бившият премиер и изброи отново магистралите и инфраструктурните проекти.

На тези 4-5 души, по думите му, Борисов отдели внимание и след като приключи словото си от трибуната, докато говореше с хората. Според Борисов, 4-5 души провокирали, за да ги набият и след това да обвинят ГЕРБ. Това го правят умишлено, това им е тактика, добави той. Бившият премиер раздаваше много автографи на площада, но отказа да отговаря на въпроси.

На въпрос на БГНЕС за действията на прокуратурата по повод скандала с незаконните подслушвания, Борисов запази мълчание и само отмести ръката на репортера. Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, който днес близо 8 часа даваше обяснения по този скандал и по скандала с отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров, също отказа да отговори на въпрос за обвиненията срещу четиримата бивши и настоящи служители на СДОТО, повдигнати по-рано днес.

Цветанов посочи като мотив, че иска да се срещне с избирателите и днес достатъчно е говорил. Преди началото на концерта обаче той коментира, че единственото, от което е обезпокоен, е "от това, което се случи и което използваха политиците в тази кампания, е, че дискредитираха службите, честните и достойни професионалисти в МВР".

Според Цветанов, това при всички положения е тежък удар за българската правоохранителна система и за достойнството на тези служители, но пък голям плюс за организираната престъпност, която реално се изграждаше през всичките тези години, благодарение на политическата класа, каза той и отново се върна на темата за кредитните милионери, които бяха оповестени.

NOVINITE.BG припомня, че преди три седмици Бойко Борисов беше освиркан и от жители на Ловеч.

#Бойко Борисов #Цветан Цветанов #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници