ДПС: Предлагаме конкретни мерки за развитие на Северозапада

ДПС: Предлагаме конкретни мерки за развитие на Северозапада
Камен Костадинов предлага спешни мерки за развитие на Северозападна България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Без целенасочена политика от страна на правителството, включително и инвестиционна, нещата в Северозападна България няма да могат да излязат от тежкото състояние в което се намират в момента, заяви Камен Костадинов от ДПС.

Кандидат-депутатът бе категоричен, че ще преговаря с останалите партии, за предприемане на специални мерки.

"Мерките трябва да бъдат направени със сериозна спешност и неотложност", заяви още Камен Костадинов.

На първо място той постави създаване на Национален кохезионен фонд в България, по примера на ЕС Кохезионен фонд, в който да бъдат събрани средства, за които да кандидатстват общините от Северозападния и част от общините от Югоизточния регион. Идеята е по този начин да бъдат намалени диспропорциите в развитието и нивото на жизнен стандарт в тези общини.

На второ място е реализирането на една идея на ДПС за създаването на технологични индустриални паркове. Това ще са държавни терени, които държавата със собствени инвестиции да пригоди за инвеститорите - асфалтира, газифицира, да докара ток, вода, пътища, интернет . Те да бъдат предлагани на инвеститори срещу разкриването на определен брой работни места. "Считаме, че това ще бъде една атрактивна и привлекателна идея за инвеститорите поради доброто географско разположение - близостта до столицата и до река Дунав".

Също така Костадинов заяви, че са нужни промени в данъчното законодателство.

От партията предлагат създаване на възможност за преотстъпване от държавата на данък печалба за тези инвеститори, които създават над определен брой работни места, но и срещу задължение тези инвеститори да изплащат на заетите в тяхното производство възнаграждение не по-малко от средното за страната.

#Камен Костадинов #ДПС #избори #Северозапада #Северозападна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници