Десислава Танева: ГЕРБ ще подкрепя младите фермери и малките производители

Десислава Танева: ГЕРБ ще подкрепя младите фермери и малките производители
България ще получи увеличение на евросредствата за земеделие и увеличението спрямо сегашния период е над 2 млрд. евро, припомни в Мизия Десислава Танева. Снимка: ГЕРБ
A A+ A++ A

Водачът на листата с кандидати за народни представители от ПП ГЕРБ - Сливен Десислава Танева се срещна със земеделски производители в Мизия по покана на водача на листата от ГЕРБ - Враца и министър на труда и социалната политика в правителството на ГЕРБ Тотю Младенов, съобщи "Стандарт".

Танева представи основните акценти в програмата на партията в сектор земеделие и подчерта, че и през следващия мандат ГЕРБ ще продължи с политиката за целенасочено подпомагане на традиционните български производства – овощарство, зеленчукопроизводство и животновъдство.

Тя припомни, че България ще получи увеличение на евросредствата в сектора и увеличението спрямо сегашния период е над 2 млрд. евро.

Към 1 март 2013 г. общо договорените средства по Програмата за развитие на селските райони възлизат на 74 процента от общия бюджет на програмата, а реално разплатени са 46 процента от предвидения ресурс за целия програмен период.

Председателят на комисията по земеделие в 41-то Народно събрание подчерта, че и в бъдеще ще продължи подкрепата на младите фермери и малките производители в планинските и необлагодетелствани райони и ще бъде приет нов Закон за опазване на селскостопанската продукция.

„В програмата на ПП ГЕРБ в сектор земеделие е посочено, че ще има равнопоставена подкрепа на българските земеделци и ще продължи увеличаването на селскостопанските субсидии", каза Танева

#избори #Десислава Танева #ГЕРБ #фермери #земеделие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници