Разпитват Цветанов в следствието

Разпитват Цветанов в следствието
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Разпитват бившия вътрешен министър Цветан Цветанов в Столичното следствие вероятно във връзка с досъдебното производство, образувано срещу отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров, предаде БГНЕС. На 19 април директорът на ГДБОП Станимир Флоров беше отстранен, докато трае проверката на прокуратурата по образуваното срещу него досъдебно производство.

Прокуратурата е категорична, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а - подкуп в особено големи размери, представляващ особено тежък случай. Материалите са за разработка под кодовото име „Араби“, в което фигурира името на Станимир Флоров още от 1998-1999 година. Има материали и за дело за оперативна разработка „Алчния“, където Флоров е поставен и на оперативно наблюдение под псевдонима „Високия“, свързан с корупция, наркотрафик и контрабандни канали. Тази разработка е направена през 2002 година.

Премиерът Марин Райков също призова прокуратурата да си свърши работата както трябва. Президентът Плевнелиев пък подчерта, че органите на правораздаването имат пълен картбланш.

Скандалът влезе и в световните медии. Франс прес коментира, че компрометиращите документи за Станимир Флоров засягат индиректно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, тъй като Флоров беше начело на една от най-важните служби на министерството. В същия дух е и написаното от водещото турско издание „Хюриет“. Вестникът отбеляза, че обвиненията срещу Флоров, който е защитавал наркотрафиканти, са пореден удар по гърба на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

#Цветанов #следствие #Станимир Флоров #проверка #прокуратура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай