Дарик купува „Нетинфо“

Дарик купува „Нетинфо“
A A+ A++ A

„Санома“ продава най-голямата дигитална медийна група в България „Нетинфо“ на "Дарик нюз" ЕООД. Продажбата на „Нетинфо“ е част от нова стратегия на „Санома“, насочена към медийния пазар в Европа. Приключването на сделката ще стане след одобрение от Комисията за защита на конкуренцията, съобщиха официално от „Нетинфо“.

През 2012 г. „Нетинфо“ е продала реклама на стойност 3,7 милиона евро. В компанията работят около 100 души. Консултант по сделката от страна на „Санома“ е Райфайзен инвестмънт България.
Въпреки че решението на „Санома“ да се оттегли предизвика нашето съжаление, ние, в „Нетинфо“, очакваме да станем част от бизнеса на Дарик с ентусиазъм и голяма надежда, заяви изпълнителният директор на „Нетинфо“ Красимир Янев.

Вярвам, че Дарик ще приеме ценностите на „Нетинфо“, желая и на двете компании ползотворна съвместна работа, добави Хайке Роснер, изпълнителен директор на „Санома медия“ за Русия и Централна и Източна Европа.

„Нетинфо“ приляга отлично на нашата стратегия, нямаме търпение да започнем да работим заедно. Сделката ще заздрави позицията на Дарик, като съчетае лидерската позиция на „Нетинфо“ на пазара с мултимедийната платформа на Дарик радио и сайтовете на Дарик, достигайки до над 90% от интернет потребителите“, заяви Христо Христов от Дарик уеб.

#Дарик #Нетинфо #продажба #реклама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници