Кирил Петков е "Политик на годината", според Дарик

Кирил Петков е "Политик на годината", според Дарик
A A+ A++ A

По време на първото издание на Годишен Форум на Дарик за Идеи “Стълбището", състоял се на 29 януари в Квадрат 500, беше връчено отличието “Политик на годината". Екипът на "Дарик Радио" определи, че за 2021 година това е Кирил Петков, министър-председател на Република България.

“Политик на годината" се връчва на лидер, за когото екипът на медията счита, че има най-голямо влияние върху политическото развитието на страната. Лидер, който с действията си е в най-голяма степен водещ фактор както за бъдещите политики на България, така и за определяне на пътя, по който страната поема напред. Визионер с идеи в различни сфери на обществено-политическия живот на страната, от когото в най-голяма степен зависят стъпалата, които ще изкачваме като общество заедно. 

Отличието беше връчено по време на Годишния Форум на Дарик за Идеи “Стълбището", който си поставя за цел да разисква състоянието на демокрацията, локалните и глобалните политики, през погледа на представители на различни обществени сфери. В рамките на няколко часа чрез разговори с Константин Вълков, програмен директор на медията, излъчени на живо по Дарик радио и в социалните мрежи, бяха обсъждани българските и световни обществени, политически, научни и културни прогресивни идеи. Първото издание беше фокусирано върху днешните местни и глобални предизвикателства и имаше за цел да представи различни гледни точки, както и да обсъди възможни решения. 

Годишният Форум на Дарик за Идеи “Стълбището" ще има и последващи издания, в които ще участват още доказани лидери на мнение, учени, автори, артисти, философи, предприемачи, за да споделят своите идеи в сферите, в които работят и творят. 

Първото издание на “Стълбището" беше вдъхновено от британската медия Monocle и годишното им проучване “The Forecast".

#Кирил Петков #Дарик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »