Цветанов: Доколкото знам, Станишев е подсъдим

Цветанов: Доколкото знам, Станишев е подсъдим
Сергей Станишев е предоставил въпросните девет секретни материала на организираната престъпност, когато е сдавал премиерския пост, обяви Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Доколкото знам, Сергей Станишев е подсъдим по девет материала със секретна информация за представителите на организираната престъпност", обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, цитиран от радио „Фокус".

По думите на Цветанов лидерът на БСП е предоставил въпросните девет секретни материала на организираната престъпност, когато е сдавал премиерския пост.

„Как така в изборната кампания Станишев получава този анонимен сигнал. Как по процесуалните изисквания, два месеца е срокът за задълбочена проверка по този сигнал, който е анонимен", коментира Цветанов сигнала за подслушването, изпратен от лидера на БСП в прокуратурата.

„В бързината, с която излезе прокуратурата, се оказа, че има несъответствия с това, което каза висшата професионална фигура в министерството. Че всъщност записът не е унищожен, той е архивиран. Тази инженерна компетентност я няма в прокурора, който разпитва, но за всичко това прокурорите са информирани със съответните кореспонденции, осъществени между тях", уточни бившият вътрешен министър.

„Задаваме си въпроса – защо тогава имаше такова прочитане на този доклад от прокуратурата от политическите ни опоненти. Станишев веднага започна да говори, че трябва да изляза от политиката", каза Цветанов.

„Към настоящия момент, по този анонимен сигнал, никъде не се установи, неговото твърдение, което той лансира в публичното пространство, за което аз го помолих да излезе от политиката, а той каза, че само ще се извини, и до ден-днешен не се е извинил, но там никъде не се доказа неговото твърдение, че аз съм разпореждал незаконно подслушване", категоричен бе Цветанов.

#Цветан Цветанов #Сергей Станишев #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници