Самарас търси инвестиции в Москва, Пекин и Вашингтон

Самарас търси инвестиции в Москва, Пекин и Вашингтон
A A+ A++ A

Гръцкото правителство започва операция „инвестиции“, пише вестник „Имерисия“. В рамките на „спецоперацията“ се предвижда гръцкият министър-председател Андонис Самарас да посети Китай, Русия и САЩ с цел привличане на свежи капитали в икономиката на затъналата в дългове балканска страна, уточнява БГНЕС.

Властите в Атина са убедени, че чуждестранните инвестиции са единственият начин да се решат проблемите с растежа на икономиката и намаляването на безработицата, която е най-големият социален проблем. Правителството вече интензивно подготвя визитата на премиера Самарас в трите столици.

„Имерисия“ съобщава, че срещите на гръцкия премиер с китайския президент Си Цзинпин и неговите колеги Владимир Путин и Барак Обама са договорени и остава единствено да се обявят конкретните дати.

Други медии съобщават за големия интерес на китайския бизнес към атинското международно летище „Елефтериос Венизелос“. Властите в Атина обявиха неотдавна, че планират да приватизират и модернизират 46 пристанища, а парламентът прие закон, насърчаващ чуждестранните инвеститори.

#Гърция #САЩ #Русия #Китай #инвестиции

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници