Прокуратурата разследва шеф на сигурността на информацията в АЕЦ „Козлодуй“

Прокуратурата разследва шеф на сигурността на информацията в АЕЦ „Козлодуй“
Проверка на „24 часа“ е установила, че Костов е бил назначен на поста със заповед на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов от 1 август 2012 г., като преди това е заемал поста на шеф в СДОТО в МВР. Снимка: bgonair.bg
A A+ A++ A

Шефът на отдел „Сигурност на информацията“ в АЕЦ „Козлодуй“ Камен Костов е разследваният от прокуратурата при проверките за незаконни подслушвания, съобщава БГНЕС.

Костов е бивш директор на най-секретното звено в МВР – СДОТО, и наистина работи в атомната централа, както обяви бившият вътрешен минитър Михаил Миков пред бТВ днес.

Проверка на „24 часа“ е установила, че Костов е бил назначен на поста със заповед на изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов от 1 август 2012 г., като преди това е заемал поста на шеф в СДОТО в МВР, но е бил пенсиониран по спешност в средата на юли 2012 г., а на негово място от Цветан Цветанов е бил назначен Сергей Кацаров.

„Да, действително аз назначих на работа в централата Камен Костов“, потвърди Валентин Николов и добави, че „неговият професионален опит напълно отговаряше на изискванията за длъжността и тогава не съм имал колебания да му бъде поверена сигурността на информацията в АЕЦ“.

Според Николов, ако прокуратурата повдигне обвинения на Костов, той ще бъде освободен от поста, но уточни, че за момента не знае дали има повдигнато обвинение срещу неговия подчинен.

„Не съм търсен досега от прокуратурата във връзка с разследването за подслушванията в МВР“, заявил по телефона шефът на отдел „Сигурност на информацията“ в атомната централа.

„За проверката и изнесените резултати научих от медиите. Няма и официално повдигнато обвинение срещу мен. Друго не мога да коментирам, докато тече разследването по случая“, коментира още Камен Костов.

#подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници