Станишев: Дали подслушванията не са правени по указания на Борисов

Станишев: Дали подслушванията не са правени по указания на Борисов
Станишев окачестви ГЕРБ не като политическа сила, а като групировка. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цялото общество стана свидетел на потресаващите факти, изнесени от прокуратурата и на арогантността на Цветан Цветанов. Той е създал система за нарушаване на закона от МВР. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев по време на редовната пресконференция на партията, предаде БГНЕС.

След като прокуратурата започва официално досъдебни производства срещу високопоставени служители на МВР, става ясно, че има достатъчно основания и доказателства за това, за което Цветанов публично твърдеше, че не е възможно. Оказва се, че 2/3 от информацията се потвърждава - това е страшно за България като страна-член на Европейския съюз, заяви Сергей Станишев.

С този скандал Цветанов и ГЕРБ нанасят много тежък удар върху авторитета на България. Няма как Цветанов да се прикрива, посочи лидерът на социалистите. Той припомни, че по закон СДОТО е подчинена пряко на министъра на вътрешните работи – няма посредници между него и изпълнението на задачите. И политическа, и наказателна отговорност носи Цветанов, категоричен е Станишев.

Той призовава прокуратурата да извърви пътят докрай на това разследване. Станишев изрази съмнения, че нищо чудно, както служители абсолютно противозаконно са унищожавали информация в СДОТО и в други държавни служби да се е случвало същото по време на управлението на ГЕРБ.

Истината е, че ако България днес беше кандидат за член в Европейския съюз, тя нямаше да издържи на критерия, заяви още Станишев. Това, че Борисов и партия ГЕРБ изцяло застават зад Цветанов говори само за едно – те са едно цяло, неразривна е връзката между тях. Съществува въпросът дали тези подслушвания не са правени по указания на Бойко Борисов, усъмни се Станишев.

Той припомни изказването на Борисов, че "ще слуша всички". И окачестви ГЕРБ не като политическа сила, а като групировка. Председателят на БСП отбеляза острата реакция, дошла днес и от Брюксел.

Лидерът на Социалистите и демократите в ЕП Ханес Свобода в специално изявление е изразил възмущението си и е дал политическа оценка за скандала. Борисов здраво закачи на врата си един воденичен камък, който ще го тегли надолу към дъното, каза още Станишев.

И припомни: г-н Борисов така гарантираше и за Дянков. Кой е Дянков сега – никой. Същото се случи и с Мирослав Найденов. Така че гаранциите на г-н Борисов нямат никаква тежест. Неговото мнение е най-силно променливото, каза още лидерът на БСП.

#Сергей Станишев #Цветан Цветанов #Бойко Борисов #ГЕРБ #подслушване #СДОТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници