ГЕРБ: Цветанов не е разпореждал подслушвания, Станишев лъже

ГЕРБ: Цветанов не е разпореждал подслушвания, Станишев лъже
Бившите управляващи настояват за максимално разширяване на периода на прокурорската проверка. Снимка: Пресцентър на ГЕРБ.
A A+ A++ A

„В доклада на прокуратурата, който беше оповестен днес, става ясно, че Цветан Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи не е разпореждал незаконни подслушвания", се посочва в декларация на ГЕРБ по повод обявените от прокуратурата данни за нарушения при използването на мобилната техника за подслушване на "Специализирана дирекция оперативно технически операции" (СДОТО).

Бившите управляващи настояват за максимално разширяване на периода на прокурорската проверка.

„Продължаваме да твърдим, че Станишев лъже, което е видно и от доклада на прокуратурата днес", категорични са от ГЕРБ.

„Все по-очевидна е късата памет на нашите опоненти и от ляво, и от дясно. На тези от ляво напомняме делото „Галерия", в което бяха подслушвани десетки журналисти и висши политици. На тези от дясно припомняме скандала „Филчевгейт", при който тогавашния премиер Иван Костов и тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов бяха поръчали подслушването на главния прокурор Никола Филчев, както самият той призна преди седмица", се казва още в изявлението на ГЕРБ.

„Основните политически сили най-накрая се самоопределиха и позиционираха в политическото пространство. Бъдещата коалиция е ясна", категорични са бившите управляващи.

„Не сме съгласни хора, които толерираха контрабандата, които се съветваха с Октопода и си уреждаха срещи с оперативно интересни лица като братя Галеви, днес да се опитват да ни вкарат в уговорената помежду им политическа сделка. Сделка между бивши коалиционни партньори и довчерашните им опоненти. Няма да участваме в този сценарий и ще се борим за доверието на гражданите честно и по правилата на демокрацията", се заключава в позицията на ГЕРБ.

#Цветан Цветанов #подслушване #Иван Костов #Атанас Атанасов #Никола Филчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници