Илияна Йотова: Цветанов трябва да се оттегли от политиката до края на деня

Илияна Йотова: Цветанов трябва да се оттегли от политиката до края на деня
Илияна Йотова обяви, че за случая ще бъдат информирани еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг и комисията "Антимафия" в Европарламента. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Само преди няколко седмици бившият вътрешен министър Цветан Цветанов заяви, че ако има и най-малкото доказателство за това, че МВР незаконно подслушва българските граждани, той ще се оттегли от политиката. До края на днешния ден ние очакваме тази стъпка от негова страна, ако му е останало дори капчица достойнство", обяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова, цитирана от радио „Фокус".

„В противен случай неговото участие в предизборната кампания би поставило под сериозно съмнение легитимността не само на кампанията, но и на бъдещите избори", каза Йотова в Пазарджик, където тя е водач на листата на червените.

Тя допълни, че в БСП разполагат с информация, че голяма част от имената, които са били подслушвани, са в листите на различни политически партии, което е пример за много тежка политическа корупция.

Според нея скандалът с подслушванията извън границите на страната, придобива европейско значение и е тежък удар върху образа на България.

„Оформят се писма до еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг, както и писмо до комисията „Антимафия" с искане за специална точка в следващото заседание на комисията по този случай", допълни Йотова.

„Каквито и да са заключенията, новината е ясна, че МВР послушва незаконно български граждани - политици, журналисти, бизнесмени", каза още тя.

„Важно е как ще продължи разследването. Дали прокуратурата ще повдигне обвинения само на тези петима човека, които са редови служители или ще стигне до високите етажи на властта", подчерта Йотова.

#подслушване #Вивиан Рединг #Пазарджик #Цветан Цветанов #Сергей Станишев #Илияна Йотова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници