Яне Янев: Кристалина Георгиева – европейска осанка с комунистическо съдържание

Яне Янев: Кристалина Георгиева – европейска осанка с комунистическо съдържание
Аз лично съм бил пряк свидетел на телефонен разговор, в който Кристалина Георгиева казва, че не я устройва да се върне за два или три месеца, но би се върнала за четири години, обяви Яне Янев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Еврокомисар Кристалина Георгиева е облечена в европейска „осанка“, но съдържанието й е комунистическо, обяви лидерът на РЗС Яне Янев пред радио „Фокус“.

По думите му има скрита договорка между ДПС, БСП и президента Росен Плевнелиев за съставяне на правителство на националното съгласие, на политическия компромис или правителство, което да е изгодно на всички партии от статуквото.

Според неговата информация през март в Брюксел е имало таен обяд между Кристалина Георгиева и Сергей Станишев, на който е обсъждана тази възможност.

„Аз лично съм бил пряк свидетел на телефонен разговор, в който Кристалина Георгиева казва, че не я устройва да се върне за два или три месеца, но би се върнала за четири години, ако и ГЕРБ се съгласи, защото тя е намерила възможност да бъде приета като консенсусна фигура в БСП и ДПС, а с президента била в отлични отношения“, каза лидерът на РЗС.

По думите му още тогава на нея й е било заявено от ГЕРБ, че те си имат своя политика и свой премиер в лицето на Бойко Борисов, но въпреки това нейните сондажи са продължили.

„Припомням, че РЗС категорично възразяваше срещу Кристалина Георгиева да е еврокомисар на България“, каза още Яне Янев.

Според негови данни тя е подпомагала кандидат на БСП на парламентарните избори през 2009 г.

„Ако БСП направи Росен Плевнелиев свой щатен говорител, ще покаже, че наистина съществува такъв план“, каза лидерът на РЗС.

Изнесената информация е истина едно към едно, категоричен е Янев.

„100-годишната партия на лъжата избяга от истината, но тя няма как да се прикрие“, коментира лидерът на РЗС.

#Кристалина Георгиева #Яне Янев #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #Сергей Станишев #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници