Лютви Местан: Манипулации от самото начало на кампанията

Лютви Местан: Манипулации от самото начало на кампанията
Лидерът на ДПС призова хората да се придържат към толерантния дух и поведение на изборите на 12 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Престъпленията, извършени срещу ДПС още при старта на предизборната кампания, са резултат от потребността на политическите му опоненти от неспокойна предизборна среда с цел да се появи силната ръка, заяви председателят на ДПС Лютви Местан пред БГНЕС.

"Силовите структури, сектор "Сигурност" и особено специалните служби са забранена за малцинствата територия, внушава се, че етнорелигиозните различия са потенциален риск за националната сигурност на България. Увеличаващите се нагласи за подкрепа на националистическите партии застрашават демократичната система на страната", посочи Местан.

Лидерът на ДПС призова хората да се придържат към толерантния дух и поведение на изборите на 12 май.

"Оставам с впечатлението, че ДПС с новия си председател сякаш изненада политическите противници. Ние не само на думи, а с цялото си поведение сме за толерантна предизборна кампания. Дори специфичната етнорелигиозна проблематика на ДПС, както виждате, се вплита в полето на българския национален интерес, който е свързан с постигането на интегрирано гражданско общество като условие за развитие на страната. Изглежда обаче някои от политическите ни опоненти са притеснени от този тон на ДПС и имат нужда от една по-неспокойна предизборна среда, от напрежение, ако е възможно то да бъде по-остро. Защото в една неспокойна среда се поражда необходимостта от силна ръка", посочи лидерът.

Той уточни, че партията му няма да отговаря на никакви провокации.

"Няма да им влезем в сценария, въпреки провокациите. Аз мисля, че подпалването на автомобила на Тюляй Мехмед, трета в листата ни в Добрич, както и изпочупените стъкла на офиса ни в Силистра са злонамерени провокации. На тези провокативни действия ние отговаряме с призива властите да си свършат работата", посочи Местан.

Той не знае дали полицията е започнала да работи по тези случаи. Но тя, според него, прави други неща – привиква избирателно кандидати за народни представители от ДПС, което създава основателни съмнения за политическа ангажираност, която стои зад тези уж рутинни полицейски акции.

#Лютви Местан #ДПС #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите