В кои градове има най-много милионери и милиардери? Вижте Топ 10

В кои градове има най-много милионери и милиардери? Вижте Топ 10

Pixabay

A A+ A++ A

Кои са ТОП 10-те града най-гъсто населени с милионери и милиардери? Ню Йорк е най-богатият град в света, където в момента живеят 359 000 милионери и 60 милиардери, според последното изследване на лондонската агенция Henley & Partners и южноафриканската фирма New World World за 2024 година.

През последните 10 години броят на милионерите в Ню Йорк е нараснал с 48%, а общото им богатство вече възлиза на повече от три трилиона долара, което е повече от БВП на страни като Бразилия, Италия или Канада, съобщава телевизия CNBC.

На второ място е Сан Франциско и цялата зона на залива, където милионерското население е нараснало с 82% през последното десетилетие до 305 700, а районът е лидер по брой милиардери с 68. САЩ са начело по брой на богатите градове, като 11 от 50-те най-богати градове в света се намират в страната. На трето място е Токио с 298 300 милионери и 14 милиардери. В челната десетка влязоха още Сингапур, Лондон, Лос Анджелис, Париж, Сидни, Хонконг и Пекин. За първи път представител на Китай влезе в списъка на 10-те най-богати градове в света, като броят на милионерите в Пекин се е увеличил с 90% през последното десетилетие до 125 600.

Френският вестник „Фигаро“ обръща внимание на факта, че в Париж и целия парижки регион Ил дьо Франс са регистрирани 165 000 милионери и 23 милиардери, което теоретично означава, че всеки 74 жител на този район е милионер. Очарованието на "Френската Ривиера" все още съществува, тъй като в крайбрежната ивица между Ница и град Ез са се заселили над 25 000 милионери, включително девет милиардери, посочва "Фигаро". На Стария континент Милано, Франкфурт, Цюрих или Женева също се нареждат високо в списъка на най-богатите градове.

#милионери #милиардери

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите