Пенсионерите се вдигат на протест срещу "геноцида" на Борисов

Пенсионерите се вдигат на протест срещу "геноцида" на Борисов
Пенсионерите се вдигат на протест срещу "геноцида" на Борисов. Снимка: monitor.bg
A A+ A++ A

"Призоваваме пенсионерите в цялата страна да излязат на протест срещу геноцидната политика на Бойко Борисов и Марин Райков - в четвъртък, 18 април, от 11.00 часа, като националният протест ще бъде на пл. "Александър Невски" в столицата.

Това съобщиха пенсионерските съюзи в декларация, по повод изявлението на бившия премиер. На предизборен митинг в Пловдив Бойко Борисов обвини пенсионерите за критично ниското ниво на фискалния резерв.

Пенсионерите призовават Борисов да обясни къде се стопиха 5 млрд. лева от фискалния резерв при неговото управление и защо сега резервът е на критичното ниво от 3 млрд. лева, без никакъв ръст на БВП.

"При това останалите 3 милиарда са парите от Сребърния фонд и средствата за АЕЦ "Козлодуй", които се смятат за неприкосновен запас. Това означава, че държавата е пред фалит. И този фалит се дължи не на изплатените след 2009 г. пенсии, а на неразумно изхарчените от ГЕРБ 5 млрд. лева, присвоени от близки на Борисов олигархични кръгове".

Гневът на старите хора е насочен и срещу сегашният премиер.

"Ние осъждаме и позицията на служебния премиер Марин Райков, който отхвърли нашето искане за двумесечен мораториум върху сметките на пенсионерите за ток, парно и вода. Така Райков доказа, че е продължител на тази нечовешка социална политика."

#пенсионери #Бойко Борисов #Марин Райков #Пловдив #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници