Атентаторът на Доган няма да е кандидат за депутат

Атентаторът на Доган няма да е кандидат за депутат
Октай Енимехмедов не успя да събере необходимите 5000 подписа, за да се кандидатира като независим депутат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Атентаторът на Ахмед Доган няма да е кандидат за депутат, съобщиха информационни агенции.

По-малко от 4000 са събраните подписи за кандидатурата за независим депутат на Октай Енимехмедов, предаде БГНЕС.

От Районната избирателна комисия в Бургас съобщиха, че около 3900 са легитимните подписи, събрани в подкрепа на Октай Енимехмедов. Кандидатурата му предстои да бъде заличена, защото са необходими 5000 подписи.

БГНЕС припомня, че на 9 април, минути преди крайния срок, Инициативният комитет внесе в РИК 8 хиляди подписа за кандидатурата на Октай Енимехмедов като независим кандидат-депутат.

На VIII-а Национална конференция на ДПС, на 19 януари тази година, имаше опит за покушение срещу Ахмед Доган. Нищо не предвещаваше ситуацията в началото на форума, за който от дни вървяха слухове, че Доган ще сдаде поста. Докладът на Сокола в началото беше по-скоро философски, отколкото политически и труден за разбиране дори и от експерти по темата.

Ситуацията коренно се измени, когато млад мъж с пистолет се появи на трибуната – 25-годишният Октай Енимехмедов. Той излезе на подиума с пистолет в ръцете си, докато Доган говореше за постмодернизма в доклада си на конференцията и го насочи в главата на Доган. Пистолетът обаче засече и само щракна.

В този момент Доган изблъска ръката на младия мъж, последва схватка между двамата, след което Доган падна на земята, а върху нападателя първи се нахвърли секретарят на ДПС Мустафа Карадъйъ.

В следващия момент симпатизанти и делегати на ДПС, около 20 души се нахвърлиха срещу Октай. Започнаха да го налагат с юмруци, ритници, кой, с каквото може. След като бе смазан от бой, нападателят, на който се видя карта за акредитация за форума, бе изведен от залата.

Октай Енимехмедов беше задържан от полицията и разпитван часове наред. Повдигнато му бе обвинен в закана за убийство и хулиганство, което се отличава с особена дързост.

На 29 януари Софийския градски съд го остави за постоянно в ареста. На 13 март Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побоя над Октай. След което Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Октай за опит за убийство на Доган.

Ако бъде признат за виновен Енимехмедов може да получи присъда от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

#Избори 2013 #Октай Енимехмедов #Ахмед Доган #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници