“Софийска вода” се отказа да вдига цените

“Софийска вода” се отказа да вдига цените
"Софийска вода" се отказа от планираното повишаване на цените
A A+ A++ A

С писмо от днес до Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) „Софийска вода” оттегля подадено заявление за промени в цените на водата, съобщиха от компанията. В писмото на „Софийска вода”, цитирано от агенция Фокус, се посочва следното:

„В Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е образувано административно производство във връзка с подадено от „Софийска вода" АД Заявление за утвърждаване/изменение на цени на водоснабдителните и канализационни услуги, регистрирано с Ваш вх. № В-17-44-34/03.09.2012 г.
Във връзка с резултатите от направения анализ на дейността на дружеството, след приключване на финансовата 2012 г. и проведените консултации със Столична община, по отношение на заложените приоритети и предвидените за изпълнение проекти през 2013 г., се налага да бъде извършена преоценка на направените до момента прогнози за дейността на „Софийска вода” АД през прогнозния ценови период.

Изготвените предварителните разчети дават основание да се предполага, че съществено ще се изменят параметрите на част от компонентите, формиращи цените на ВиК услугите, предоставяни от дружеството, което налага тяхната преоценка и вероятното им изменение. Подобно изменение е възможно да настъпи и вследствие от очаквани промени в стойностите на някои елементи на заложените прогнозни разходи, в това число електроенергия и горива.

С оглед на гореизложеното, в качеството си на представляващ заявителя, по чиято инициатива е образувано административното производство, с настоящото оттеглям подаденото заявление и на основание чл.56, ал.1 от Административнопроцесуалния кодекс правя искане за прекратяване на административното производство”.

#вода #цени #Софийска вода #ДКЕВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници