Поискаха оставката на Божан Стоянов заради ДС

Поискаха оставката на Божан Стоянов заради ДС
Поискаха оставката на Божан Стоянов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданската квота към Обществения съвет за енергетика ще напусне днешното заседание, ако от Съвета не бъде изключен зам.-министър Божан Стоянов, предаде БГНЕС.

Оставка на зам.-енергийния министър Божан Стоянов поискаха от Демократична гражданска инициатива (ДГИ) – Движение за граждански контрол. Те връчиха официална Декларация с исканията си на министър Асен Василев преди началото на второто заседание на Обществения съвет по енергетика към МИЕТ, като подчертаха, че отказват да участват в заседанията, ако на тях представител на МИЕТ ще бъде бившият агент на ДС.

"Ние считаме, че лица, обвързани със структурите на бившата ДС, не само нямат място в Обществения съвет, а и в изпълнителната власт на република България", обясни пред медиите Йоанна Иванова от Демократична гражданска инициатива (ДГИ) – Движение за граждански контрол.

Те настояват Министерството да работи целенасочено и отговорно за изнасяне на всички факти, свързани със състоянието на енергетиката в България, както и за всички възможни и изпълними мерки в рамките на мандата на това правителство за повишаване на контрола, подобряване на цените и условията в сектора.

#Божан Стоянов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници