ДКЕВР издала 23 акта на ЕРП-тата, съдът ги отменил

ДКЕВР издала 23 акта на ЕРП-тата, съдът ги отменил
В четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че сигнали за злоупотреби и престъпления в енергодружествата са подавани в прокуратурата още преди 3 години. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДКЕВР съставила 23 акта на ЕРП-тата, но  съдът ги отменил, предаде Би Ти Ви, показвайки документ, който разкрива серия злоупотреби.

На 14 юли 2010 г. за пръв път ДКЕВР алармира публично, че има проблем в ЕРП-тата.

„Описват се схеми за източване чрез дъщерни фирми. ЕРП-тата възлагат всички свои дейности на дъщерни дружества. Докладът е 600 страници, а резюмето му е 30 страници“, уточни журналистът Димитър Анестев.

В документа ясно се виждат формули, конкретни цифри, нарушени параметри в лицензите на енергодружествата. Нарушенията били извършени в периода 2005–2009 г.

„ДКЕВР съставя 23 акта на ЕРП-тата. Те обаче падат в съда заради формални нарушения“, уточни Анестев.

Наблюдаващият прокурор Снежана Копчева реабилитира нарушенията на енергодружествата. Прокуратурата е търсила нарушения, но не е дала становище дали да се отнеме лицензът на ЕРП-тата.

В четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров потвърди, че сигнали за злоупотреби и престъпления в енергодружествата са подавани в прокуратурата още преди 3 години.

#ДКЕВР #ЕРП #Сотир Цацаров #нарушения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници