Само „Информационно обслужване“ с оферта да брои бюлетините за 1 687 896 лв.

Само „Информационно обслужване“ с оферта да брои бюлетините за 1 687 896 лв.
„Информационно обслужване“ подаде единствената оферта за обработка на гласовете на изборите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Офертата на фирма „Информационно обслужване“ за компютърна обработка на изборните резултати от вотa на 12 май е 1 687 896 лева с ДДС. Това съобщи Елена Маркова, зам.-председател на ЦИК.

„Информационно обслужване“ подаде единствената оферта за обработка на гласовете на изборите.

По-рано от БСП изразиха опасения, че „Информационно обслужване“ може да манипулира и да подмени изборните резултати чрез използвания софтуер. Пред журналисти лидерът на социалистите Сергей Станишев разкритикува решението на ЦИК да не разкрива кода за софтуера за преброяването на резултатите на предстоящите парламентарни избори. Станишев отбеляза, че това решение е взето с гласовете на представители на ГЕРБ, „Атака“ и НДСВ.

По думите му показателно било, че председателят на ЦИК, въпреки че е от ГЕРБ, се е противопоставила на това решение. Против него били гласували представителите на Коалиция за България и ДПС.

Според Станишев това решение говори за страх от прозрачност, за ясни намерения за манипулации и фалшификации на изборните резултати. „И ЦИК поема тази отговорност, защото се превръща в политически инструмент на една партия. Всички приказки за прозрачност, за гарантиране на честни и свободни избори остават след това проблематични, въпреки уверенията на служебния премиер“, коментира още лидерът на БСП.

Той отбеляза, че досега се е провела само една среща на т.нар. борд с граждански организации по отношение на изборите, и то без конкретен резултат. Противодействието е масово участие на гражданите на изборите, изтъкна Станишев.

#Избори 2013 #"Информационно обслужване" #Станишев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници